maandag 20 augustus 2007
basisrecept bakautomaat
450 ml water in de bakvorm gieten + een schepje zout in het water doen
700 gr. meel wegen ( een deel wit, een deel boerenbrood, een deel volkoren)
(hoeveelheid pitten/granen/rozijnen of wat ook aftrekken van de 700 gr. )
vb. indien 50 gr. zonnebloempitten, dan slechts 650 gr. meel .
Het meel bovenop het water gieten, een beetje gelijk over de bakvorm verdelen (hoekjes!)
zodat het water onderaan blijft en je vanboven twee kleine kuiltjes kan maken.
Scheutje (olijf)olie in het linkerkuiltje en 5 ml (anderhalf schepje) droge gist in het rechterkuiltje.
Ervoor zorgen dat geen vloeistof of zout aan de gist kan.
Op startknop klikken 3:30
warmt eerst een 20-tal minuten op, rond 3:10 begint de automaat te kneden.
Rond 2:58 begint het piepen om pitten e.d. toe te voegen (deksel opendoen, pitten bijgieten en deksel weer dicht doen, de tijd blijft gewoon verderlopen)
stand korst: middel. Stand volume II of III
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten