donderdag 5 februari 2009

red curry van Philippe


* 4 (enkele) kippenfilets
* 2 groene paprika
* 3 uien
* 250g champignons
* 1 blikje bamboescheutjes
* 2 wortelen
* 1 à 2 cm gember
* 2 teentjes look
* rijstwijn of sherry
* sojasaus
* 25cl kokosmelk
* 25 cl kippenbouillon
* 2 à 3 koffielepels rode currypasta
* pijpajuintjes
* koriander

De kippenfilets in fijne reepjes snijden, look en gember heel fijn
hakken en onder de kippenreepjes mengen. Besprenkelen met
een beetje sherry (of rijstwijn) en sojasaus, kruiden met peper
en zout en enkele uren in de koelkast zetten.
Ui en paprika fijnsnijden, de wortelen heel fijn snijden (anders
garen die minder).
In een grote pan of in een wok de kippenreepjes aanbraden in een beetje olie. De kip eruit halen en nu ook de groentjes roerbaken. Alles samenvoegen in de pan en blussen met de bouillon, en de
kokosmelk. De rode currypasta bijvoegen (let op : hoe meer,
hoe pikanter). Alle een 5 minuten laten sudderen zodat de
groentjes nog krokant blijven. Afwerken met fijngesnipperde
pijpajuin en verse koriander.

Ik dien dit op met basmatirijst en/of mie. De mie bak ik even aan in
een antikleefpan samen met kortgestoofde pijpajuintjes. Ik breng die dan op
smaak met enkele druppels vissaus en enkele eetlepels oestersaus…

Geen opmerkingen:

counter

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP