donderdag 12 februari 2009
Gentse stoverij van Philippe
1,5 kg rund- of varkensstoofvlees in blokjes
300 gr. kalfslever (zelfs al eet je het niet, het geeft wel smaak aan je saus)
2 à 3 ajuinen.
minimum 1/2 l. donker bier (best 2 flesjes van 33 cl.)
tijm, laurier, peper, zout, mosterd, schelletje boterham of peperkoek
eventueel beetje rundbouillon, maïzena
Vlees aanstoven in boter
Vlees uit de pan halen en ajuin fijnsnijden en aanstoven (bruinen)
Alles terug in de pan en blussen met het bier tot het vlees onder staat.
Bijkruiden met peper, zout, tijm, laurier.
Snede brood of sneetje peperkoek insmeren met een koffielepel mosterd en op het vlees leggen.
Afdekken (deksel een beetje open) en ong. 1,5 uur laten sudderen op een zacht vuurtje.
Saus wat indikken.
Opdienen met sla, tomaten, pickles
Een dag op voorhand maken smaakt best...
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten