zaterdag 17 november 2012

Ovenschotel


Was een tiental krielpatatjes en laat ze enkele minuten in gezouten water koken.

Ondertussen snijd je groenten die je op dat moment in huis hebt in kleine stukjes

In deze schotel:
één grote ajuin - één courgette - drie kleine raapjes - 2 wortels - een handvol peulerwten - 2 stronken prei - 2 stengels bleke selder - 2 ontvelde tomaten - een paar tenen knoflook.

(wat ook had gekund, maar dat had ik nu niet in huis: een paar stronkjes broccoli, aubergine, pijpajuin, ...)

in deze schotel:
6 chipolata's (2 pikante en 4 gewone)

(wat ook past: gehaktballen, stukjes kip,.. )

Haal de krielpatatten uit het water, laat ze wat uitdampen, snijd ze in grove stukken.

Giet olijfolie in een ovenschotel, doe alle in stukken gesneden groenten in de ovenschotel, wurm er de worsten en de krielpatatten tussen en kruid goed:

oregano (veel!), rozemarijn, basilicum, koriander, provençaalse kruiden,...
peper en (kruiden-)zout.

Sprenkel nog wat olijfolie over de groenten en schuif in de oven.
De in grove stukken gesneden tomaten zorgen ook voor vocht.

Laat in de oven gaar worden (regelmatig eens controleren, hangt af van het soort groente of de schotel korter of langer in de oven moet, geregeld eens "koteren" in de schotel zorgt ervoor dat de smaken van de groenten zich goed vermengen)

Een tiental minuten voor de schotel klaar is:
Snijd een rolletje geitenkaas in grove brokken en verspreid ze over de groenten. Schuif opnieuw in de oven. Als de kaas gesmolten is, is de schotel klaar.

(wat ook kan is ondertussen fijne repen gerookte of andere spek braden en deze enkele minuten voor de schotel klaar is onder de groenten mengen.
wat ook lekker is, als de schotel klaar is, een handvol geroosterde pijnboompitten onder de groenten mengen.


Wij aten met z'n drieën alles op. Indien meer personen: grotere schotel, vullen met meer groenten en vlees uiteraard.

Geen opmerkingen:

counter

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP