vrijdag 24 juli 2009

tagliatelle met gerookte kip en spinazie


Snij de gerookte kip (1 ons p.p.) in plakjes of blokjes. Kook de tagliatelle (75 à 100 gram p.p.) in gezouten water 'al dente' (ca. 6 minuten) en giet het af. In een ander 'droog' pannetje bakken we 50 gram pijnboompitten al schuddend lichtbruin. Snij verse spinazie (100 gram p.p.) klein. Verhit in een andere pan ca. drie eetlepels olijfolie en roer daar de spinazie doorheen, ongeveer twee minuten. Dan de kip erbij en nog wat zout, weer even doorroeren. Tenslotte de tagliatelle er doorheen roeren met de pijnboompitten. Dan opdienen. N.B. Je kunt er eventueel wat geraspte parmezaanse kaas of pecorino-kaas overheen strooien, dat is zeker lekker maar omdat de smaak van de gerookte kip en de pijnboompitjes al uitgesproken is mis je het niet echt. Naar behoefte en/of smaak zou ik zeggen.

Geen opmerkingen:

counter

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP