zaterdag 6 juni 2009

5 à 6 jonagold appelen
4 eetlepels rozijnen
1 glas rum
mespunt kaneel
2 vellen bladerdeeg (je vindt die in de versafdeling (opgerold))
eigeel
6 eetlepels bruine suiker
beetje bloemsuiker

Snij de appels in grove stukken (in 8 partjes bv) en bak ze een paar minuutjes in een pan in wat boter. Voeg de bruine suiker, kaneel en rozijnen toe. Blus met rum.
Vul een taartvorm met 1 vel bladerdeeg en giet de appels erop. Leg hierop het tweede vel en sluit de twee vormen langs de rand.
Maak een gaatje in het midden zodat de stoom uit de taart kan.
Bakken gedurende 35 minuten op 180 graden (oven voorverwarmen).
Overstrooi ze met bloemsuiker.

tis eentje van de piet

Geen opmerkingen:

counter

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP