vrijdag 1 januari 2010

Sint Jacobsvruchten met paprikasaus




Paprikasaus
1 grote ajuin
2 grote rode paprika
look
¼ l kippenbouillon
blikje tomatenpuree
room

ajuin en paprika fijnsnijden en goed aanstoven in olijfolie; klein blikje tomatenpuree , bouillon bijvoegen, kruiden peper zout, (ev iets pikant: pilipili/cayennepeper..) en ½ uurtje laten sudderen;
zeer goed mixen; een beetje room bijvoegen… bijkruiden

Deze saus pas zowel bij vis als bij vlees of kip

Cocquilles
Vier per persoon. Laten uitlekken, drogen op keukendoek, moeten goed droog zijn!
1 minuutje op hoog vuur links, 1 minuutje op hoog vuur andere kant, peper en zout
bakken in mengsel van boter en olijfolie.

voor garnering:
1 courgette, in blokjes van 1 cm snijden, heel kort bakken, peper en zout, peterselie
zorgen dat alle pitjes eruit zijn, geven water af !

pasta: brede slingers, 2-tal per persoon of andere pasta die mooi oogt

Op bord: beetje saus, coquilles op bordje, 2tal slingers + blokjes courgette erbij schikken.
een paar sprietjes bieslook op de coquilles

Geen opmerkingen:

counter

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP