donderdag 17 december 2009

Tiramisu met speculaas en advocaat

Voor 16 kleine glaasjes

350 gr speculaas - 400 gr. mascarpone - 100 gr. amandelschilfers - 1 zakje oriënt-thee - 2 dl advocaat - 5 eiwitten - 3 eierdooiers - 1 zakje vanillesuiker - 4 eetlepels bruine suiker - 4 eetlepels witte suiker - 1/2 koffielepel kaneel.

Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag.
Roer er de bruine suiker en kaneel door tot ze mooi kleuren en lanzen. Laat afkoelen.
Laat de thee trekken in 1 dl heet watere en laat afkoelen.
Dop de speculaas in de thee en bedek er de bodem van de glaasjes mee.
Klop de eiwitten stijf.
Klop het eigeel samen met de witte suiker tot een lichtgekleurde en gebonden massa.
Klop er vervolgens de vanillesuiker, mascarpone en advocaat door.
Schep er de stijfgeklopte eiwitte voorzicht onder.
Verdeel het mengsel over de speculaas en zet minstens 8 uur in de koelkast.
Voor het opdienenn verkruimel je de gekarameliseerde amandelschilfers over de glaasjes.
Deze tiramisu kan natuurlijk ook in een grote schaal gemaakt worden.

Geen opmerkingen:

counter

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP