Een zak spinazie (350, 400 gr.)
Een pakje gerookte zalm (150, 200 gr.)
3 eieren - 2 dl. room - 250 gr. ricotta
kruimeldeegbodem
pezono (peper, zout, nootmuscaat)
Taartbodem uitpakken, in een vorm leggen (ook het bakpapier), randjes afknippen, bedekken met gedroogde bonen en 15 min. voorbakken (oven niet te hoog zetten).
Spinazie ontstelen en stoven.
Goed laten uitlekken, uitpersen tot het meeste vocht weg is.
Drie eieren klutsen met de room en de ricotta
Zalm en spinazie bij dit mengsel voegen.
Mixen (lang of minder lang, alnaargelang de structuur je in uw mond wil voelen, zalm en spinazie kunnen ook in stukjes gehakt worden, wat een andere beet geeft)
Peper, zout en nootmuscaat toevoegen.
Bodem bedekken met dit mengsel (gedroogde bonen verwijderen)
Terug een 20-tal minuten de oven in.
Kan nog worden afgewerkt met verse bieslook, in ruitjes over de quiche gelegd, of
met kort geblancheerde groene asperges.
donderdag 21 juni 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten