zondag 7 februari 2010
Oosterse kipcurry
Nodig:
4 kipfilets, 2 knoflookteentjes, 10 gr gember, 1 el tomatenpuree, 100 ml groentebouillon, 500 gr tomaten, sap van 1/2 citroen, 2 el sesamolie, 200 ml kokosmelk, 2 tl rode currypasta, 2 takjes Thais basilicum, 2 takjes koriander, peper en zout
snij de kipfilets in reepjes, schil en hak de gember fijn, pel en snipper de knoflook.
verhit de sesamolie in een wok, bak de kippenreepjes met de knoflook en de gember 3 tot 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk, de tomatenpuree, de currypasta en de bouillon toe. Laat nog 4 tot 5 minuten sudderen.
Pel de tomaten, snij ze doormidden en verwijder de pitjes, doe ze voor het einde van de gaartijd bij de curry.
Spoel basilicum en koriander, pluk de blaadjes van de stengels en doe ze bij de curry. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
(gember, basilicum en koriander vervangen door poeder, want de vaste versie had ik niet in huis.)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten